Ontdekken

 

 

Vive la vie…

 

 

Ben jij een liefhebber van heerlijke wandel- en fietstochten, prachtige autoroutes, lekker eten, sportief langlaufen of interessante stedentrips? Ontdek wat Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek je kunnen bieden en boek een verblijf bij Hotel De Plank! De Plank ligt bij Noorbeek in het Heuvelland en dicht tegen België (Voerstreek). Dit gebied heeft een prachtige natuur met een keur aan wandelpaden, zachtgele mergelwanden, grotten, kronkelende riviertjes, akkers en weilanden. Bovendien zijn steden als Maastricht of Tongeren snel en gemakkelijk binnen bereik.

 

 

 

Wandeltochten: de omgeving is bijzonder geschikt voor fraaie wandelingen zoals het Krijtlandpad dat door verschillende dorpen en een afwisselende omgeving voert. We vertellen je graag over de verschillende wandelroutes.

 

Fietstochten: wist je dat je op de fiets binnen een uurtje in Maastricht bent? Er zijn volop fietsroutes aanwezig voor zowel de sportieve fietser (mountainbike routes) als de ontspannen fietser (e-bike). Een e-bike huren? Neem contact met ons op, dan zorgen wij dat de e-bikes bij aankomst voor jullie klaarstaan! Natuurlijk kun je ook je eigen fietsen meenemen. Je kunt ze gratis in onze overdekte en afgesloten fietsenberging plaatsen.

 

Langlaufen of skiën: in de Hoge Venen (België) kan je altijd wandelen, maar in de winter verandert deze omgeving in een druk en gezellig langlauf- en skigebied! Zin in skiën of langlaufen maar niet in honderden kilometers rijden? Vanaf Hotel De Plank ben je er al binnen een klein uurtje!

 

Autotochten: de Mergellandroute wordt veelal met de auto gereden, waarbij je onderweg door pittoreske dorpjes komt met eeuwenoude witte vakwerkhuisjes. Prachtige uitzichten, kloosters, kastelen en vanzelfsprekend een ruime keuze aan restaurants en eetcafés onderweg. Vraag er gerust naar.

 

Stedentrips: Hotel De Plank ligt niet alleen vlak bij bekende Limburgse trekpleisters zoals Slenaken of Maastricht. Steden als Aken (Aachen), Luik (Liège), Tongeren liggen op korte afstand. Maar ook Aubel is met de Abdij van Val Dieu, bekend van zijn bieren en kazen, een bezoekje waard!

Op zoek naar een sportief weekendje weg of korte vakantie in de natuur? Zomer of winter, lente of herfst: je geniet volop bij Hotel De Plank. Bekijk onze hotelkamers of maak direct een reservering! Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in en rondom Noorbeek? Boek snel!

 

Fietsen

 

Langs kastelen bij Valkenburg [20,5 km] Onderweg fiets je langs een aantal bijzondere kastelen en landhuizen: Kasteel Schaloen, Kasteel Genhoes, Kasteel Wijlre, Het Sibberhuuske, Kasteel Valkenburg en Kasteel Oost.

 

Genieten in Ulvend [30 km] Fietsen naar verrassende terrasjes.

 

 

Limburg op zijn best [41 km] Deze prachtige route voert je langs pittoreske dorpjes, schitterende vergezichten, kastelen en landgoederen. Uiteraard zijn er genoeg plekjes voor een terras bezoek.

 

Voeren en Oostkantons [48 km] Langs kastelen, monumenten, leuke dorpspleinen en een prachtige calavarieberg. Daar horen uiteraard terrasjes bij waarvan sommigen met een panoramisch uitzicht.

Wandelen

 

De Valleien rond Kattenroth [7 km] Afwisselende wandeling met mooie uitzichten over diepe valleien.

 

Grensovergang De Plank [8 km] Grensoverschrijdende wandeling met mooie uitzichten en leuke dorpjes.

 

Het Grote Bos & het Gulpdal [6 of 11 km] Een pittige wandeling met steile hellingen door het prachtige Gulpdal en door het Grote Bos. Onderweg heeft u prachtige uitzichten!

 

Door de natuur van Noorbeek [12 km] Ontmoet de vergezichten van Schilberg en omgeving.

 

Ontdek de Belgische Voerstreek [13 km] Deze pittige grenswandeling met hellingen gaat door de prachtige Voerstreek langs de dorpjes Veurs, St.Pietersvoeren en St.Martensvoeren met schitterende uitzichten.