Hier kan je ons vinden: Schilberg 22, 6255 NR Noorbeek
Bel ons:+31 (0)43 457 3249 | Berichtje sturen:info@deplanknoorbeek.nl

Wandelen….

Vanuit Hotel de Plank vertrekken er een 5 tal routes die door Jos van Wandelgids Zuid-limburg uitgezet zijn. Hieronder de routes die je zowel op papier als via GPX kan wandelen.

57 - NOORBEEK 11,8 KM

Deze wandeling, met wat hoogteverschil, gaat door een prachtig landschap met schitterende vergezichten en u passeert meerdere kapelletjes. In Noorbeek kunt u pauzeren bij herberg St. Brigida of café D’r Pley. In Beutenaeken passeert u ‘t Koffiestulkpke.

236 - NOORBEEK (SCHILBERG) 11 KM - 6 KM

Een pittige wandeling, met steile hellingen, door het prachtige Gulpdal en door het Grote Bos. Onderweg heeft u prachtige uitzichten! Halverwege in Heijenrath kunt u pauzeren bij Auberge de Smockelaer (gelegen iets van de route af). U kunt de wandeling inkorten tot 6 km.

1046 - NOORBEEK 12,8 KM

Tijdens deze heuvelachtige, grensoverschrijdende en zeer panoramische wandeling wandelt u eerst via klaphekjes door de weilanden en dan over rustige weggetjes naar de Belgische grens. U daalt een steil bospaadje af en beneden komt u in Sint-Martensvoeren waar een café is om wat te drinken. Dan wandelt u door een mooi groen dal naar de buurtschap Krindaal en via een panoramisch pad komt u in het prachtige Veursdal. Hier klimt u langs de bosrand omhoog en via weilanden loopt u naar de buurtschap De Planck. Het laatste stuk wandelt u over het plateau met mooi uitzicht op Slenaken. Neem genoeg drinken mee. Aan het eind is een prachtig panoramaterras.

1239 - NOORBEEK (SCHILBERG) 10,8 KM

Tijdens deze heuvelachtige wandeling door het heuvelland wandelt u via een veldweg naar Noorbeek en klimt u via een mooi voetpad omhoog langs de buurtschap Bergenhuizen. Dan daalt u via veldwegen af naar Mheer waar een café ligt om wat te drinken. U volgt een mooi pad langs de bosrand en dan loopt u door weilanden naar de buurtschap Terhorst. Over veldwegen en door weilanden bereikt u de buurtschap Hoogcruts en via een rustige weg loopt u terug naar de brasserie met mooi terras. U kunt ook starten in Mheer en fijn pauzeren bij Brasserie de Plank. Start dan bij punt 3.

1240 - NOORBEEK (SCHILBERG) 11,5 KM

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling wandelt u over een plateau met veldwegen en graspaadjes langs akkers en weilanden naar Reijmerstok. Dan loopt u langs mooie bosranden omlaag naar de buurtschap Billinghuizen en struint u een schitterend stuk door het Gulpdal door weilanden langs de buurtschappen Waterop en Beutenaeken. Via een steile klim door het Branderbos komt u boven weer in Schilberg waar u op het terras van brasserie De Plank nog fijn kunt nagenieten.  U kunt ook starten op de parkeerplaats in Reijmerstok en fijn pauzeren bij de brasserie, start dan bij punt 3.